Nämä asiat koskevat niitä hahmoja, joille haluat tehdä oman lauman.
Ennen Ginga RPGssä sai tehdä tällaisia hahmoja niin paljon kuin halusi. Nyt haluan asettaa muutamia rajoja, ettei roolipeli täyty tämän tyyppisistä hahmoista ja laumoista, joissa jokaisessa on about 300-400 laumalaista, jotka vain seisoskelevat jossain tai liittyvät pian Ohuun tai Paholaisten laumoihin ns. vain tuomaan lisää sotilaita ja tasaamaan rivejä.
Tällaisen sivulauman koko ei ikinä saisi ylittää yli 500 laumalaista. Pienemmissä laumoissa saa olla enintään 100-200 laumalaista ja yhdellä pelaajalla saa olla enimmiltään neljä hahmoa, joilla on oma lauma (tähän eivät kuulu roolipelin viisi päälaumaa: Ohu, Paholaisten lauma, Monarkia ja Imperiumi)
Kaikkeista pienimpien laumojen, eli noiden joissa ei ole paria sataa laumalaista enempää, ei tarvitse vaikuttaa mihinkään juoneen sen suuremmin ja niille ei ole sen suurempia säännöksiä, lähinnä vain se, että olisi suotavaa, ettei laumaan tehtäisi johtajan lisäksi muita hahmoja. Jos haluat laumaasi johtajan lisäksi muita hahmoja, katso alta miten voit saada laumallesi alafoorumin, johon lauman hahmojen esittelyt menevät.
Suuremmat laumat, nämä varsinaiset sivulaumat, taas ovat niitä laumoja, joissa saa olla viitisenkin sataa soturia. Niidenkään laumojen ei tietysti ole pakko olla mitenkään erityisen suuria. Näille laumoille tehdään tuonne Muut hahmot-osioon oma alafoorumi, johon voi liittää lauman johtajan esittelyn lisäksi myös lauman alaisuuteen kuuluvien hahmojen esittelyjä.
Näille sivulaumoille tulisi myös tehdä jonkinlainen tietosivu, johon kannattaa panostaa yhtä paljon kuin itse lauman hahmoihin. Lauman johtajan pelaaja (ellei ole sovittu toisin) on vastuussa näiden tietojen päivittämisestä ja muutenkin kaikkista laumaan liittyvistä asioista. Tämä kyseinen pelaaja saa moderaattorin oikeudet oman laumansa alueelle, ja hänen tulee myös lukea laumaansa kuuluvien hahmojen esittelyt läpi ja ilmoittaa niiden hyväksyntävaiheessa jos niissä on jotain, mikä on vastoin lauman periaatteita tai jos esittelystä puuttuu jotain laumalle tarpeellisia asioita tai jos joku kohta on ristiriidassa lauman asioiden kanssa.
Ylläpito tarkistaa lauman tiedot ennen kuin sille tehdään alafoorumi. Tämän hyväksynnän voi tehdä lauman ensimmäisen hahmon hyväksynnän yhteydessä tai yksityisviestin kautta.
Alla oleva kaavake voi toimia pohjana lauman tietosivulle ja lauman hyväksymiselle. Mitä enemmän tekstiä laumassaan saa ja mitä tarkemmin asiat ovat selitetty, sen parempi.
- Tavoitteet:
Mitä lauma tavoittelee? Minkä takia se on perustettu?
Se, että lauma auttaa tai aikoo liittyä johonkin päälaumaan, EI riitä tavoitteeksi, ellei laumassa oikeasti ole jotain, mikä selvästi erottaa sen muista! Tämä kohta on yksi tärkeimmistä koko kaavakkeessa ja vaikuttaa suoraan siihen, hyväksytäänkö lauma vai ei.
- Hierarkia:
Lauman arvojärjestys/hahmolista, jos sillä on. Jos ei ole, niin tässä tulee näkyä ainakin johtajan nimi erikseen ja mieluusti myös muut laumalaiset. Jos laumalla taas on hierarkia, niin listaa tähän johtajan lisäksi mahdolliset upseerit, metsästäjät, tavalliset laumalaiset yms...
Mitään npc-hahmoja ei tarvitse alkaa kehitellä, ellet sitten halua, vaan siinä tapauksessa jättää hierarkiasta avoimeksi ne paikat, joihin muut eivät ole vielä luoneet hahmoja.
- Säännöt:
Onko laumalla jotain sääntöjä? Vaikka miten muita tulee kohdella, mitä tapahtuu jos johtajaa ei totella yms...
- Kriteerit:
Mitä vaaditaan, jos haluaa liittyä laumaan? Harvat todella hyväksyvät mukaan aivan kenet tahansa, joten tähänkin varmaan muutama asia löytynee.
- Menneisyys:
Mitä laumalle on tapahtunut sen menneisyydessä? Kerro varsinkin miten se sai alkunsa ja mitkä asiat johtivat sen muodostumiseen.
- Reviiri:
Missä lauman mahdollinen reviiri sijaitsee? Halutessasi reviiriä ei tarvitse määrittää niin tarkkaan, mutta jonkinlainen selostus voisi olla ihan hyvä
- Suhtautuminen muihin laumoihin:
Mitä lauma ajattelee Ohusta tai Paholaisista? Tai Monarkiasta tai Imperiumista? Vai eikö se ole kuullutkaan jostain laumasta?
- Lauman koko:
Monta laumalaista laumassa on? Jos luku tulee edes noin suurinpiirtein esille muualla esittelyssä, ei sitä erikseen tarvitse mainita, mutta jossain sen tulee lukea
- Muuta:
Jos laumasta tarvitsee kertoa jotain muuta, niin kirjoita se tähän. Esimerkiksi voi kertoa vaikka yleisesti lauman ilmapiiristä tai taistelutyyleistä ellei ne ole jossain muualla tulleet jo esille.