Ginga RPG: Saigo no Ryoko

Sivusto on lopettanut toimintansa. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille<3 Useampi tämän pelin pelaajista pyörii nykyään osoitteessa: gingantulevaisuus.palstani.com jos Ginga-aiheinen pelaaminen kiinnostaa. :)
 
PääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätRekisteröidyKirjaudu sisään
Haku
 
 

Näytä tulokset:
 
Rechercher Tarkennettu haku
4.3.2016 Kiitos!
Pe Maalis 04, 2016 2:17 am kirjoittaja Illumination
Moi kaikki, tiedän että olen vain moderaattori mutta koska kukaan muu foorumin ns henkilökunnan …

Kommentit: 0
Viikon aktiivisimmat kirjoittajat
Paikalla olevat käyttäjät
Yhteensä 1 käyttäjä paikalla :: 0 Rekisteröitynyttä, 0 Piilotettua ja 1 Vierailija

Ei

Eniten samanaikaisesti paikalla on ollut 30 käyttäjää, tämä oli La Kesä 17, 2017 1:51 pm
Statistiikat
Meillä on 23 rekisteröitynyttä käyttäjää
Uusin rekisteröitynyt käyttäjä on xxminttuxx

Käyttäjämme ovat kirjoittaneet yhteensä 5075 viestiä 385 viestiketjussa
Hahmostatistiikat
Ohun lauma

- Urokset: 24

- Nartut: 5

Yhteensä: 29


Paholaisten lauma

- Urokset: 7

- Nartut: 1

Yhteensä: 8


Susien Monarkian sotajoukot

- Urokset: 1

- Nartut: 2

Yhteensä: 3


Mustien Susien Imperiumin sotajoukot

- Urokset: 3

- Nartut: -

Yhteensä: 3


Muut

- Urokset: 10

- Nartut: 1

Yhteensä: 11


Laumattomat

- Urokset: 8

- Nartut: 3

Yhteensä: 11


YHTEENSÄ: 65

Jaa | 
 

 Mikä on roolipeli...? + yleisiä sääntöjä

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Sakha
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 266
Join date : 26.09.2013
Ikä : 20
Paikkakunta : Kouvola, Kuusankoski

ViestiAihe: Mikä on roolipeli...? + yleisiä sääntöjä   Su Loka 06, 2013 5:49 am

Kuten Saigo no Ryokoa edeltänyt Ginga RPG, myös roolipelin tämä versio on avoin kenelle tahansa. Toivoisimme kuitenkin, että pystytte kirjoittamaan edes viiden rivin pituisia viestejä, eikä ihan vain yhden virkkeen pelejä. Tästä aiheesta aloittelijatkin pääsevät mukaan roolipelien maailmaan ja voivat saada muutamia vinkkejä kirjoituksiinsa


Mikä on roolipeli...?

Roolipeliä (tarkoitan nyt varsinkin foorumiroolipelejä) voisi selittää eräänlaisena tarinankerrontana. Ensin pelaaja luo itselleen hahmon roolipelin sääntöjen mukaisesti, minkä jälkeen hän alkaa muiden pelaajien kanssa viedä roolipelin juonta ja oman hahmonsa elämää eteenpäin viesti kerrallaan. Jokainen pelaaja lähettää vuorollaan viestin - pelityksen - jossa liikuttaa omaa hahmoaan ja vaikka juttelee muiden pelaajien hahmojen kanssa - esimerkki löytyy alempaa. Pelin juonta on voitu miettiä jo etukäteen, mikä on yleensä järkevää jos pelit tuntuvat toistuvan koko ajan samaa kaavaa. Lue rauhassa tämä osio läpi vaikka useammankin kerran, äläkä pelkää ottaa yhteyttä ylläpitoon, jos jää jotain kysyttävää.

MERKIT

Monissa roolipeleissä on erilaiset merkit eri tilanteisiin, niin myös Ginga RPG:ssä. Tässä on suositukset roolipelissamme käytettävistä merkeistä. Jos sinulla kuitenkin on oma tyylisi, jonka näet hyväksi, annamme sinun käyttää sitä lähes poikkeuksetta.

TEKEMINEN

Joissain roolipeleissä liikkumista tai tekemistä voidaan ilmaista laittamalla se *näiden tähtien väliin*
→ ESIMERKKI: *X juoksee kohti vettä ja sukeltaa.*
Täällä tähdet ovat kuitenkin tarpeettomat ja suositellaan jättämään pois. Muuten kyseinen esimerkki pysyisi paljolti samana. Roolipelissämme tekeminen ilmaistaan ilman merkkejä tavallisesti kirjoittaen.
→ NÄIN: X juoksi kohti vettä ja sukelsi
Muuta muutosta ei siis oikeastaan ollut kuin tähtien poisjättö (aikamuoto muuttui, mutta siitä myöhemmin)

PUHUMINEN

Antassa, kuten monessa muussa roolipelissä, puhuminen merkitään yleensä "lainausmerkkien väliin." On kuitenkin sallittavaa käyttää vuorosanaviivaa, kumpi ikinä pelaajasta tuntuu paremmalta. Jatketaan tarinaamme.
→ 1. ESIMERKKI: X juoksi veteen ja sukelsi. Hän nousi pintaan ja huusi rannalla seisovalle Y:lle: "Tule! Ei tämä vesi niin kylmää ole!"
→ 2. ESIMERKKI: X juoksi veteen ja sukelsi. Hän nousi pintaan ja huusi rannalla seisovalle Y:lle:
- Tule! Ei tämä vesi niin kylmää ole!

Helppoa? On kuitenkin muutamia pieniä kielioppiasioita, jotka on hyvä muistaa. Ensin lainausmerkit.
Lainausmerkeillä merkitty vuorosana alkaa isolla alkukirjaimella. Loppuun ei tule ennen lainausmerkkiä mitään - ellei ole kyseessä huutomerkki tai kysymysmerkki, kuten äskeisessä esimerkissä. Jos virkkeen johtolause tulee vasta vuorosanan jälkeen lainausmerkin perään tulee pilkku. Tässä äskeisen esimerkin viimeinen virke, kun johtolause on vuorosanan perässä.
→ ESIMERKKI: Hän nousi pintaan. "Tule! Ei tämä vesi niin kylmää ole", X huusi rannalla seisovalle Y:lle.
Tässä esimerkissä johtolauseen jälkeen tullut sana oli erisnimi, mikä tulee aina isolla. Jos sen tilalla olisi vaikka "hän", se tulisi pienellä ja vaikka vuorosana loppuisi huuto- tai kysymysmerkkiin, silloinkin "hän" tulisi pienellä.

Sitten vuorosanaviiva. Aina kun käytät vuorosanaviivaa, laita vuorosana uudelle riville. Näin tekstistä tulee selvempi - suosittelemme tätä kuitenkin vaikka käyttäisi lainausmerkkejäkin. Myös tällöin vuorosanan jälkeen ei tule pistettä, vaan pilkku, ja sen jälkeen tuleva sana alkaa pienellä - ellei kyseessä ole erisnimi.
→ ESIMERKKI: X nousi pintaan.
- Tule! Ei tämä vesi niin kylmää ole, hän huusi rannalla seisovalle Y:lle.

Lisäkysymyksistä voi pistää viestiä ylläpidolle.

AJATUKSET

Ajatukset merkitään 'yksittäisten heittomerkkien väliin' ja ne on hyvä kursivoida. Myös pelkkä kursivointi riittää. Ajatuksen on myös mahdollista ilmaista upottamalla ne tekstiin, eli vain selittämällä hahmon mielipiteen ilman erikoisempia merkkejä. Jos kuitenkin haluaa korostaa, että hahmosi oikeasti pohtii jotain, on sopivaa käyttää kursivointia ja halutessaan heittomerkkejä. Jokaisella on oma tapansa merkitä eri asiat.

OFF-GAME

Varmasti ihmiset haluavat puhua tai kommentoida pelin aikana muutenkin kuin hahmojensa kautta toisille hahmoille? Se onnistuu laittamalla kommentti vaikka //näin// tai (näin) tai miksei @näinkin@, miten ikinä haluat. Ensimmäinen tapa on ollut yleinen, mutta halutessasi voit käyttää muitakin merkkejä. Kommentit laitetaan viestiin yleensä joko ennen pelitystä tai sen jälkeen.

Tässä nämä merkit sitten olivatkin!

SÄÄNNÖT

Tässä tulee ylivoimaisesti koko tämän sivun tärkein osio: yleiset roolipelisäännöt. Nämä vaihtelevat hyvin vähän suurempien roolipelien kesken, ja siksi myös SnR:ssä noudatetaan näitä perussääntöjä.

AUTOHITTAUS - Sana tarkoittaa yksinkertaisesti toisen hahmon liikuttamista tai sen pelittämistä. Henkilö (auto)hittaa, kun esimerkiksi viestissään päättää, että toisen hahmo yhtäkkiä vaikka istuutuu tai lähtee muuten vain kävelemään ympäriinsä. Tietyissä määrin autohittaaminen ei ole niin vaarallista - esimerkiksi jos kyseessä on kädestä pitäminen tai muu ystävällinen kohtelu. Toisaalta, jos hahmosi lyö toista ja osuu tuosta noin vain, se luetaan vakavamman puoleiseksi hittaukseksi.
→ EI NÄIN: X puree Y:tä, joka tukehtuu siihen paikkaan
→ VAIKKA NÄIN: X yrittää purra Y:n tukahduttaakseen tämän
Sana yrittää on äärimmäisen hyödyllinen varsinkin taistelukohtauksissa. Yhdellä pienellä sanalla voit olla hittaamatta helposti ja vaivattomasti. Jos teitä ei millään kiinnostaisi sanan käyttö ajatelkaa asia näin: saattehan te viestiinne pituutta sen avulla! Toinen tapa, jolla niin sanotusti voit kysyä lupaa tehdä jotain toisen pelaajan hahmolle on tällaisella merkillä: (?) Se toimii hyvin varsinkin noissa pienemmissä autohittaustapauksissa. Taisteluissa ja sen semmoisissa on parempi käyttää "yrittää"-sanaa.

MUNCHAUS - Tosin sanoen voittamattomuus, joskus jopa jumaluus. Tässä roolipelissä ei ole mahdollista pelata jumalilla, mikä taas tarkoittaa sitä, ettei hahmosi ole kuolematon ja sen täytyy joskus tehdä virheitä ja haavoittuakin. Luonnossa ei ole pehmustettuja huoneita, johon voisi piiloutua ja olla saamatta minkäänlaisia vammoja. Ei, Japanin luonto on varsinkin näin sodan aikana vaarallista seutua, jossa nuorikin voi joutua taistelemaan hengestään. Vaikka hahmosi ei joutuisivat tappeluihin, se voi vaikka kompastua ja kaatua. Hahmosi ei myöskään voi tietää kaikkea minkä sinä tiedät. Viisaimman ja ovelimmankin on pakko erehtyä joskus, eikä kaikkea voi nähdä vain katsomalla toisen kasvoihin. Munchaukseen kiinnitetään myös huomiota hahmohyväksynnässä. Jos hahmosi on todella lihaksikas ja voimakas, se ei yleensä ole kovin nopea, ja päinvastoin. Hahmolla on hyvä jonkin verran negatiivisia asioita positiivisten rinnalla.

JAKAUTUMINEN - Ginga RPG:ssä on lupa ottaa yhdelle hahmolle useampia pelejä. Mitään rajaa tässä ei ole, mutta olisi järkevää ottaa vain sen verran pelejä, että pysytte vielä itse kärryillä. Jos kuitenkin omistat reilusti yli seitsemän hahmoa, useita pelejä ei suositella ellei kyseessä ole hätätilanne. Useamman pelin takia on myös hyvä, jos laitatte hahmojenne tietoihin aikajanan, joka selventää milloin hahmonne on tehnyt mitäkin. Täytyy myös ottaa huomioon minkä pelin on aloittanut ja milloin: jos hahmosi yhtäkkiä saa tietoonsa jotain tärkeää toiseksi aloitetussa pelissä, se ei yhtäkkiä voi tajuta sitä ensiksi aloitetussa pelissä, joka on jo menneisyyttä toisen pelin aikana. Yhtä aikaa ei siis voi olla monessa paikassa, vaan monessa paikassa saa olla eri aikoihin.

TEKIJÄNOIKEUS - Haluamme pitää roolipelimme puhtaana kopioiduista ja varastetuista kuvista, minkä takia kysymmekin mahdollisen kuvan alkuperää jos emme sitä itse löydä. Tarkistamme myös tarvittaessa hahmon tiedot, jos näyttää siltä, että henkilö on kopioinut ne muualta. On varsin epäilyttävää, jos henkilö, joka yleensä jättää jälkeensä kauhean kasan kirjoitusvirheitä, kirjoittaakin yhtäkkiä täysin puhdasta tekstiä. Varsinkin tällainen tapaus paljastaa yleensä heti, että kyseessä ei ole henkilön oma luomus. Jos käy ilmi, että joku on kopioinut hahmonsa esittelyn muualta, tämä hahmo kielletään heti ja kopioinnin laajuudesta riippuen annetaan joko varoitus tai porttikielto tietyksi ajaksi.
ÄLÄ KOPIOI MUIDEN HAHMOJA TAI KUVIA TAI MITÄÄN MUUTAKAAN ELLET OLE SAANUT LUPAA!!

IKÄRAJAT - Vaikka SnR:llä ei ole varsinaista ikärajaa, olisi hyvä laittaa topicin otsikkoon ikäraja, varsinkin jos peli tulee suunnitellusti sisältämään K18 -materiaalia. Olisi myös hyvä laittaa jonkinlainen varoitus, kun tällainen kohtaus alkaa. Silti olisi suositeltavaa, että tällaiset pelit pysyisivät äärimmäisen harvinaisina. Tällaisen kohtauksen skippaaminen on aina yksi hyvä vaihtoehto.

YKSINPELIT - Yksinpelejä on myös luvallista pelata, varsinkin jos ne edistävät juonta tai muuten vain kasvattavat hahmosi luonnetta. Näille ei ole omaa topicia foorumilla, vaan pelin otsikkoon tulee lisätä selvästi YKSINPELI. Olisi myös hyvä pelata yksinpeli kerralla loppuun ja yhteen viestiin.

AIKAMUOTO JA PERSOONA - Kerromme tässä roolipelissä eräänlaista tarinaa. Siksi olisi suositeltavaa, että käyttäisimme imperfektiä - mennyttä aikamuotoa - aina kun vain mahdollista. Olisi myös suositeltavaa kirjoittaa hän-muodossa, eli kolmannessa persoonassa, mutta jos nämä ovat kauheita esteitä sinulle, voit saada erikoisluvan ja pelata preesensissä ja minä-muodossa.

ETIKETTI - Kaikkein tärkein asia roolipelissä on kuitenkin pitää hauskaa. Kohdelkaamme siis kanssapelaajiamme hyvin ja jätetään ylimääräiset riidat pelejen ulkopuolelle.

MUUTA

PIENIÄ HUOMAUTUKSIA KIRJOITTAMISESTA

→ Jotta saisitte hyvän pituisia viestejä, kuvailkaa hahmonne eleitä, tunteita ja ympäristöä kuin olisitte itse paikalla. Riippuen kirjoitustavasta (minä- vai hän-muodosta) tätä voi soveltaa eri tavalla. Minä-muodossa kuvitelkaa, että olette itse tämä kyseinen hahmo. Mitä tunnette? Mitä näette? Miten liikutte? Ja miksi teette näin? Jos ei mikään auta, niin kyselkää itseltänne noita kysymyksiä.
Hän-muodossa kirjoittaessanne voitte ottaa huomioon myös asioita, joita hahmosi EI huomaa. Hän-muodossa voi kuvitella, että olette kertoja, joka seisoo koko ajan kyseisen hahmon takana. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että hahmon pään sisäiset ajatukset saavat jäädä kertomatta. Voitte yhä kertoa mitä hän ajattelee tai tuntee.

→ Jos ette tiedä, onko sana yhdyssana vai kirjoitetaanko se erikseen, katsokaa kumpi näyttää paremmalta. Jos niinkään ette ole varma, kirjoittakaa sana Googleen tai muuhun hakukoneeseen ja katsokaa mitä se tarjoaa vastaukseksi.


Eiköhän tämä sitten ollut tässä... Ylläpito kiittää ja kumartaa niille, jotka lukivat koko jutun ajatuksella läpi!
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://sainoryo.palstani.com
 
Mikä on roolipeli...? + yleisiä sääntöjä
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Ginga RPG: Saigo no Ryoko :: Yleistä :: Tietoa-
Siirry: